Recept: Parmensansnäckor med lax och skagenröra

Antal portioner: 4
Ingredienser
4 dl grovriven parmesan, (av typen Parmigiano Reggiano) 

20 st skalade räkor (5 st/port) 
200 g tunnskivad kallrökt lax 
8 msk skagenröra 
4 tsk svart kaviar 
1 st isbergssallad 
1 st kruksallad 
1 st citron 
1 knippe dill 
1 knippe gräslök 
Skagenröra med räkor300 g räkor med skal
2-3 msk hackad dill 
4 tsk ishavsrom 
1 dl majonnäs 
1 dl crème fraiche 
Salt
Svartpeppar
2 tsk pressad citron
2 msk finhackad rödlök 

Gör så här

 Skagenröra med räkor
1.Skala räkorna.

2. Hacka dem grovt och blanda i en skål med dill, ishavsrom, majonnäs och crème fraiche.

3. Smaksätt med salt, svartpeppar, cayennepeppar, citronsaft och finhackad rödlök.

Parmesansnäcka
4. Hetta upp en teflonpanna på medelvärme.

5. Bred ut 1 dl grovt riven parmesanost i pannan. Forma osten till en tunn rundel och stek tills den blir gyllenbrun.

6. Drag pannan från plattan och låt ostplätten stelna lite så att den går att lyfta.

7. Ta upp den och lägg den försiktigt över ett uppochnervänt glas.

8. Tryck försiktigt ner kanterna runt om till en ”snäcka”. Låt svalna och bli hård.

9. Skär isbergssalladen i mindre bitar och lägg i botten på ”snäckan”.

10. Strimla hälften av laxen och lägg ovanpå salladen.

11. Dekorera ”snäckan” med en halv laxskiva och kruksallad.

12. Fyll på med 2 msk skagenröra, toppa med skalade räkor och en tsk svart kaviar samt dekorera med dillkvist, finhackad gräslök och en citronskiva.

13. Hela ”snäckan” serveras på en bädd av strimlad isbergssallad.

 

 



 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Maxedius

Din guide i min vardag!!!

RSS 2.0