Recept: Ceasarsallad med Chilimarinerad kyckling
Tillagningstid: Över 20 min
Portioner: 4 personer
Ingredienser
-
600 g kycklingfilé
MARINAD
-
1 tsk chiliflakes
-
1 msk torkad oregano
-
2 msk flytande honung
-
2 msk olivolja
-
1 msk soja
CAESARSALLAD
-
2 romansalladshuvuden (ca 200 g)
-
1 dl grovt riven parmesanost
-
1 ägg
-
2 msk färskpressad citronjuice
-
1 msk kapris
-
2 dl matolja
-
1 påse krutonger (120 g)
-
hyvlad parmesanost till garnering
Gör så här
-
Skala och finhacka vitlöken. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Skär varje kycklingfilé i ca 3 cm stora bitar.
-
Blanda kycklingen med marinaden och låt marinera minst 30 minuter i kylen.
-
Sätt ugnen på 225°C.
-
Mixa riven parmesan, ägg, citronjuice och kapris i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt mixning.
-
Skär romansalladen i grova bitar.
-
Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.
-
Skär ett snitt i kycklingen och kontrollera att klar köttsaft kommer ut. Skär kycklingen i skivor.
-
Blanda salladsbladen med dressingen. Lägg i en stor skål och strö över hyvlad parmesan och krutonger. Toppa med skivad kyckling.