Recept: Ceasarsallad med Chilimarinerad kyckling

Tillagningstid: Över 20 min

Portioner: 4 personer

Ingredienser

MARINAD

CAESARSALLAD

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Skär varje kycklingfilé i ca 3 cm stora bitar.

  2. Blanda kycklingen med marinaden och låt marinera minst 30 minuter i kylen.

  3. Sätt ugnen på 225°C.

  4. Mixa riven parmesan, ägg, citronjuice och kapris i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt mixning.

  5. Skär romansalladen i grova bitar.

  6. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.

  7. Skär ett snitt i kycklingen och kontrollera att klar köttsaft kommer ut. Skär kycklingen i skivor.

  8. Blanda salladsbladen med dressingen. Lägg i en stor skål och strö över hyvlad parmesan och krutonger. Toppa med skivad kyckling.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Maxedius

Din guide i min vardag!!!

RSS 2.0